Mai szüretet a Dorset Naga Jolokiávak kezdtem, melyre már nagyon kiváncsi voltam. A teljesen érettnek gondolt termések mellett leszedtem az egyik növényen valamiért már mikro méretben érésnek indult terméseket is. Még a virág is ott van némelyiken. Még mindíg fogalmam sincs miért áll meg a növésben és érik be némelyik termés. Ha valaki ezt tudja, ossza meg velem.
A dorset Naga szüret:
A leszüretelt termést ledaráltam kis sóval és üvegbe raktam, egy részéből Gabasco szószt csináltam. A kóstoló is megvolt mind nyersen, darálva és kész szószként,
Nyersen és darálva: Egy apróbb termésből haraptam egyet. Aztakurva, na ez az amit vártam! Még fél óra múlva is éreztem a hatását. Darálva is hasonló kellemes érzést nyújtott, mikor megnyaltam a kanalat:)
Szósz: A habanero szósz jobban hasonlított az eredeti tabasco szószra, mert ott a csípős íz még nem nyomott el minden más ízt. Első pillanttól érezni a tömény erős aromát.
Csak a kotyvasztás után szüreteltem le a többi termést.
A heti Habanero adag:
A "nemtinidad"-ból rengeteg érik:
A Krishna jolokia, feketéből szép piros lett:
Jelenleg receptgyűjtés fázisban vagyok, hogy eldöntsem mi legyen az előre láthatóan rengeteg termésemmel.